dimecres, 29 d’abril de 2009

Presentació d´expedient de regulació a MotorVic

nota de premsa dels treballadors de MotorVic afectats per l'ERE presentat per l'Empresa. 
Informant de les accions que faran en resposta a la poca disposicio que mostra l'Empresa per arrivar a la solució del conflicte presentat per la mateixa.
 
  Per CGT queda clara l'intenció de l'Empresa d'aprofitar la "crisis económica" per reduir plantilla. S'han plantejat diferents opcions per tal de solucionar la situació: ERE temporal de tota la plantilla fins que la situació de les vendes remonti, recolocació del treballador amb mes antiguitat per millorar la situació de la resta d'afectats, prejubilacions,..... Totes elles han estat descartades per l'Empresa i no ha mostrat cap interes real d'arrivar a un acord.
 
  Per tot aixó s'han esgotat les vies de negociació i ens hem de dirigir a la mediació de l'admministració. En tot moment ha quedat clara l'intenció per part dels treballadors de negociar, pero l'Empresa després de presentar l'ERE formalment el 16/3/09 ens hem reunit  vegades:
 
- 16 de març : es presenta l'ERE, reunió informativa.
- 20 de març : es demana per la part social documentació que acrediti el que planteja l'Empresa.
- 7 d'Abril : es manifesten les postures de cada part
- 14 d'abril : l'Empresa respon a la part social.
- 28 d'abril : L'Empresa s'aixeca de la taula, donant per finalitzada les reunions a dues parts.
 
  En tot aquest temps l'Empresa tan sols s' ha mogut aplicant-li un expedient temporal a una afectada i prejubilant-ne a un altre. Es podia haber solucionat aixó sense haver presentat un expedient, pero segons la nostra opinió s'esta aprofitant per treure a a 4 treballadors amb antiguitat implicant a gent amb poca antiguitat per tal de amb el cost de dos fer fora a 12 treballadors. Set del afectats tenen menys de quatre anys d'antiguitat, quatre menys de dotze i UN 37 ANYS. L'Empresa alega la disminució de vendes i tan sols un es comercial, diu que les entrades al taller s'han reduit i als clients els dona hora a dies vista per falta de personal, i elimina la secció de recanvis (un taller oficial sense secció de recanvis?????). De fet en el grup familiar d'Empreses familiar s'esta creant Rovira Recanvis.
 
  A finals de l'any passat en una entrevista en una publicació de l'Osona el propietari Sr. Rovira afirmava la bona situació del grup.
 
  Davant d'aquesta situació els treballadors afectats volen fer pública la seva situació, comptant amb tot el suport de la CGT.
 
  En les negiciacions es compta amb l'asesorament de l'UGT-Osona, que tambe resta al costat als treballadors.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada