dimecres, 15 de juliol del 2009

La consellera Carme Capdevila visita les obres de remodelació del Centre Residencial d’Acció Educativa d’Osona

El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha invertit 327.320 euros en la millora i condicionament del Centre Residencial

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha visitat aquest migdia les obres de remodelació del Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) d’Osona. Aquest centre acull 12 nenes i nens d’entre 9 i 17 anys. Han acompanyat la consellera la secretària d’Infància i Adolescència, Imma Pérez, i l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal.
El centre estava anteriorment a la Casa Moreta de Vic, fins que l’any 1991 va ser traslladat a l’actual edifici de dues plantes, del carrer Escorial, que ara s’ha remodelat. El pas del temps i l’ús del centre feien necessària aquesta reforma. La inversió de 327.320 euros ha servit per redistribuir la planta baixa, rehabilitar la cuina, canviar tota la instal·lació elèctrica, substituir la fusteria interior, instal·lar aire condicionat i instal·lar mesures contra incendis, entre d’altres. Les obres s’estan fent sense que el centre aturi la seva activitat normal.
En els Centres Residencials d’Acció Educativa hi viuen els infants que per diversos motius no poden viure amb la seva família. L’Administració declara el desemparament quan detecta que un menor no està ben atès. En aquests casos la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència n’assumeix la tutela.
Acció Social i Ciutadania inverteix, aquest any, 3,7 milions d’euros en polítiques d’infància i adolescència a la comarca d’Osona, el doble que l’any 2004.
El Departament té, a Osona, quatre centres residencials amb un total de 75 places. També disposa de dos pisos tutelats per a sis joves. A banda hi ha nou recursos preventius per joves, set centres oberts i dos pre-tallers.
Dels 28.373 infants que viuen a Osona, 250 estan en situació de risc. Aquests casos tenen un seguiment per part de l’Equip d’Atenció a la infància i adolescència d’Osona. Tenen diverses mesures de protecció i, 47 d’aquests, viuen en un centre de la Direcció General d’Atenció a la Infància.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada